به مجموعه اجزایی که می‌توانند به توسعه‌ی کارآفرینی در یک محدوده‌ی مشخص جغرافیایی اثر بگذارند، اکوسیستم کارآفرینی گفته می‌شود.

🔸مجموعه‌ای از ارگان‌های دولتی، دانشگاه‌ها، سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر، بانک‌ها، کارآفرینان، مراکز رشد، مراکز شتاب‌دهی، رهبران اجتماعی، استارتاپ‌ها، روش‌­ها، قوانین، رویدادها و ... می‌توانند اجزای یک اکوسیستم کارآفرینی محسوب شوند.

🔸کارخانه‌ی نوآوری بستری است که بازیگران اصلی اکوسیستم کارآفرینی برای تجمیع منابع و ابزارها گرد هم می‌آیند تا زمینه‌ی موفقیت فعالیت‌های کارآفرینانه را افزایش دهند. همچنین فرایند نوآوری در آن منطقه‌ی جغرافیایی را به بازار سرمایه متصل می‌کنند.

🔸عمده‌ی نمونه‌های بین‌المللی این مراکز، کارخانه‌های تغییر کاربری داده شده هستند. یعنی یک سری کارخانه‌ی قدیمی که برای سال‌ها بلا استفاده بوده‌اند به مکانی برای رویکردهای استارتاپی و نوآوری تبدیل می‌شوند. کارخانه‌ی نوآوری برلین، لیسبون و استاستیشن‌اف فرانسه نمونه‌های موفق جهانی، و کارخانه نوآوری آزادی نمونه‌ی موفق ایرانی در تهران هستند.

🔸با تعریفی که بالاتر از کارخانه نوآوری اشاره شد می‌شود برخی مراکز مشهور نوآوری دنیا از جمله مرکز مارس در شهر تورنتو را نیز نوعی کارخانه‌ی نوآوری به حساب آورد. مرکز مارس (وب‌سایت (https://www.marsdd.com/)) بزرگ‌ترین مرکز فعالیت‌های نوآورانه‌ی شهری در امریکای شمالی است و در محل یکی از ساختمان‌های قدیمی متعلق به دانشگاه تورنتو بازسازی شده است.

🔅 در گزارش تصویری پیوست، مرکز مارس و مختصات آن را مشاهده خواهید نمود.

🚩 پی‌نوشت:  در چند ماه گذشته، تفاهم‌نامه‌ی همکاری مشترکی بین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، شهرداری مشهد و شتابدهنده‌ی کسب و کار فردوسی (https://ferdowsiaccelerator.ir/) به امضا رسید تا زمینه‌ی راه‌اندازی دومین کارخانه نوآوری کشور در مشهد فراهم شود. این مرکز در محل کارخانه‌ی قدیمی شرکت کوکاکولا در مشهد راه اندازی خواهد شد.


مشاهدات و روزنوشته‌های دانشجویان و دانش‌آموختگان مسلمان ایرانی🇮🇷 از امریکا🇺🇸